Noutăți și articole

Verificare de supraveghere IFS la distanță - disponibilă acum

IFS a lansat ghidul pentru noua supraveghere la distanță

Afla mai multe

CORONAVIRUS | EFSA nu a evidențiat nicio dovadă a transmiterii COVID-19 prin alimente

În prezent, nu există „dovezi că alimentele sunt o sursă sau o cale de transmitere probabilă” a noului coronavirus, COVID-19, a concluzionat EFSA (Agenția Europeană pentru Siguranța Alimentelor).

Afla mai multe

Programul cursurilor IFS Training Center pentru semestrul I 2020

Cursuri organizate de INAQ Consulting – IFS Training Center în România Orice modificare a agendei va fi actualizată automat.

Afla mai multe

Standardul IFS Food recunoscut de Directoratul General Francez al Alimentelor

Este oficial. După recunoașterea de către Autoritatea Alimentară Olandeză, NVWA, standardul IFS Food este acum recunoscut și de Directoratul General Francez al Alimentelor, DGAL.

Afla mai multe

Publicarea standardului IFS Food v.7 amânată

Instituirea procedurii europene uniforme (EA 1/22) determină amânarea publicării standardului până după finalizarea cu succes a evaluării programului.

Afla mai multe

Ambalajele, o verigă importantă în lanțul de furnizare a siguranței alimentare

În timp ce procesatorii de alimente și retailer-ii înțeleg necesitatea practicării siguranței alimentare în operațiunile lor, sunt puțini cei care au cerut furnizorilor de ambalaje să exercite aceleași diligențe. Astăzi, cu din ce în ce mai mult accent pe siguranța produsului, transparență și trasabilitate pe întregul lanț de aprovizionare, companiile recunosc necesitatea de a include ambalajele. Materialele de ambalare sunt un ”ingredient” esențial pentru procesatorii de alimente și, pentru că ambalajele primare vin în contact direct, trebuie să fie lipsite de contaminanți. Este esențial ca materialele, adezivii, cernelurile și alte componente ale ambalajelor să fie sigure pentru contactul cu alimentele. În plus, materialul trebuie produs, manipulat și depozitat cu gândul la siguranța alimentară. Furnizorii de materiale secundare trebuie, de asemenea, să exerseze practici sigure pentru a asigura etichetarea corectă și că materialele nu conțin contaminanți.

Afla mai multe

Frauda Alimentară - ce este, cum poate fi evitată?

Care sunt produsele cel mai adesea afectate?

Afla mai multe

IFS Food versiunea 7 - Stadiul curent

Aproape de lansare. Consultarea Publică odată incheiată, IFS Food versiunea 7 la un pas de publicare.

Afla mai multe

Standardul IFS Broker versiunea 3 recunoscut în conformitate cu cerințele de evaluare comparativă ale GFSI

În data de 12 noiembrie 2019, Inițiativa Globală pentru Siguranța Alimentelor (Global Food Safety Initiative - GFSI) anunță recunoașterea Standardului IFS Broker 3 în raport cu versiunea 7.2 a GFSI Benchmarking Requirements.

Afla mai multe

IFS Food versiunea 7 - Consultare Publică

Suntem încântați să vă informăm că IFS a finalizat draftul standardului IFS Food versiunea 7. "Datorită sprijinului deosebit din partea Comitetului Tehnic Internațional IFS, a Grupurilor Naționale de Lucru IFS, a Grupului Nucleului Extins și a feedback-ului dvs. uimitor în sondaj, am dezvoltat versiunea 7 a IFS Food."

Afla mai multe

IFS vă invită să participați la sondaj

Vă rugăm să alocați 10 minute din timpul dvs. pentru a participa la îmbunătățirea standardului IFS HPC

Afla mai multe

Programul cursurilor IFS Training Center pentru semestrul II 2019

Cursuri organizate de INAQ Consulting – IFS Training Center în România Orice modificare a agendei va fi actualizată automat.

Afla mai multe