Noutăți

Conferința IFS 2016, ediția a 3-a

Te invităm la cea de a 3-a ediție a Conferinței IFS, dedicată ultimelor noutăți în domeniul calității. Conferința va pune accentul pe importanța aspectelor legate de analiza produselor alimentare și nealimentare din perspectiva IFS și pe influența analizelor de materii prime și de produs finit pentru asigurarea calității și siguranței alimentului.Noutatea anului 2016 este apariția versiunii 2 a standardului

Citește »

Cerinte comune ale standardelor din Familia de Standarde IFS

In articolul precedent vorbeam despre semnificatia standardului IFS Food vs 6 din perspectiva retailerilor si anume despre faptul ca respectarea cerintelor IFS Food de catre producatorii de alimente reprezinta o garantie pentru livrarea pe piata de:1. produse sigure, conforme cu legislatia2. produse conforme cu cerintele clientuluiDar, marcile private pentru retaileri pot fi livrate de operatori care

Citește »

Cum sa stabilesti si sa atingi obiective SMART: ghid practic

In articolul anterior am abordat subiectul monitorizarii, masurarii si interpretarii diverselor date, necesare managerilor atunci cand doresc sa ia decizii pentru imbunatatirea performantelor. Am aratat ca e foarte important ce, cum si cand masuram, dar evident ca este cel putin la fel de important si la ce ne raportam atunci cand analizam rezultatele obtinute.Fie ca vorbim de viata personala, de

Citește »

Cursuri auditori noi, organizate de INAQ Consulting!

In primele luni ale lui 2016, INAQ Consulting pregateste cursuri auditori noi. Astfel, agenda cursurilor este urmatoarea: 24 – 25 Martie – Bune practici de audit din perspectiva IFSvezi toate detaliile despre curs  |  inscriereCui se adreseaza?Experți interesați din industria alimentară sau alte domenii comerciale relevante care dețin cunoștințe de bază despre audit și IFS, auditori autorizați IFS și experți ce urmează să devină auditori

Citește »

La un “sfarsit de drum”: ce a lasat in urma editia 2004 a standardului ISO 14001? (II)

Enumeram in articolul trecut cateva aspecte pozitive care ar rezulta din aplicarea editiei 2004 a standardului ISO 14001.Poate ar fi de interes sa trec in revista si cateva aspecte mai putin incurajatoare rezultate din implementarea sistemelor de management de mediu (SMM) conform referentialului amintit.Cred ca ramane dificila in continuare, la unele firme, intelegerea faptului ca documentatia/inregistrarile SMM

Citește »

Siguranta produselor: Cumparaturile de Craciun si standardizarea

Perioada cumparaturilor de Craciun este foarte aproape si fiecare dintre noi va lua cu asalt magazinele in cautarea produselor de o calitate perfecta.Haideti sa vedem mai jos, pentru trei dintre cele mai cumparate categorii de produse, ce standarde pot participa la atingerea calitatii “perfecte”. 1. Categoria jucarii Siguranta trebuie sa fie pe primul plan atunci cand cumparati cadouri de Craciun celor mici.Pe jucarii, daca

Citește »

Monitorizarea, masurarea, analiza si evaluarea datelor conform standardului ISO 9001 – o provocare pentru orice manager

Orice manager responsabil isi doreste sa conduca bazandu-se pe date concrete si relevante, pe care sa le poata analiza, interpreta si transforma in decizii eficace. Managerii, fie ca sunt de departamente sau generali, pot fi progresisti sau conservatori si pot avea diferite niveluri de predispozitie la riscuri. Sunt sigur ca toti managerii ar prefera sa aiba mai multe date

Citește »

IFS Food vs 6 din perspectiva retailerilor

IFS Food vs 6 este un standard de auditare a Sistemului de Management al Calitatii si Sigurantei Alimentelor. Indeplinirea cerintelor acestui standard este solicitata de majoritatea retailerilor (marile lanturi comerciale internationale) producatorilor de produse alimentare care fabrica aceste produse sub brandul (marca) retailerilor. Ce reprezinta de fapt cerintele IFS Food? De ce exista aceasta conditie pentru marcile private? 1.

Citește »

ISO 9001:2015 – Contextul organizațional în 3 pasi și o notă de final

Contextul organizational are un rol crucial in dezvoltarea businessului, pozitionarea acestuia pe piata, identificarea profilului corect de client s.a.m.d. Sunt trei aspecte pe care trebuie sa le abordam atunci cand identificam contextul organizational: 1. Contextul in care organizatia isi desfasoara activitatea Atunci cand se demareaza identificarea contextului in care organizatia isi desfasoara activitatea, trebuie avuti in vedere:–  Contextul intern al organizatiei care,

Citește »

Conferința IFS 2016, ediția a 3-a

Te invităm la cea de a 3-a ediție a Conferinței IFS, dedicată ultimelor noutăți în domeniul calității. Conferința va pune accentul pe importanța aspectelor legate de analiza produselor alimentare și nealimentare din perspectiva IFS și pe influența analizelor de materii prime și de produs finit pentru asigurarea calității și siguranței alimentului.Noutatea anului 2016 este apariția versiunii 2 a standardului

Citește »

Cerinte comune ale standardelor din Familia de Standarde IFS

In articolul precedent vorbeam despre semnificatia standardului IFS Food vs 6 din perspectiva retailerilor si anume despre faptul ca respectarea cerintelor IFS Food de catre producatorii de alimente reprezinta o garantie pentru livrarea pe piata de:1. produse sigure, conforme cu legislatia2. produse conforme cu cerintele clientuluiDar, marcile private pentru retaileri pot fi livrate de operatori care

Citește »

Cum sa stabilesti si sa atingi obiective SMART: ghid practic

In articolul anterior am abordat subiectul monitorizarii, masurarii si interpretarii diverselor date, necesare managerilor atunci cand doresc sa ia decizii pentru imbunatatirea performantelor. Am aratat ca e foarte important ce, cum si cand masuram, dar evident ca este cel putin la fel de important si la ce ne raportam atunci cand analizam rezultatele obtinute.Fie ca vorbim de viata personala, de

Citește »

Cursuri auditori noi, organizate de INAQ Consulting!

In primele luni ale lui 2016, INAQ Consulting pregateste cursuri auditori noi. Astfel, agenda cursurilor este urmatoarea: 24 – 25 Martie – Bune practici de audit din perspectiva IFSvezi toate detaliile despre curs  |  inscriereCui se adreseaza?Experți interesați din industria alimentară sau alte domenii comerciale relevante care dețin cunoștințe de bază despre audit și IFS, auditori autorizați IFS și experți ce urmează să devină auditori

Citește »

La un “sfarsit de drum”: ce a lasat in urma editia 2004 a standardului ISO 14001? (II)

Enumeram in articolul trecut cateva aspecte pozitive care ar rezulta din aplicarea editiei 2004 a standardului ISO 14001.Poate ar fi de interes sa trec in revista si cateva aspecte mai putin incurajatoare rezultate din implementarea sistemelor de management de mediu (SMM) conform referentialului amintit.Cred ca ramane dificila in continuare, la unele firme, intelegerea faptului ca documentatia/inregistrarile SMM

Citește »

Siguranta produselor: Cumparaturile de Craciun si standardizarea

Perioada cumparaturilor de Craciun este foarte aproape si fiecare dintre noi va lua cu asalt magazinele in cautarea produselor de o calitate perfecta.Haideti sa vedem mai jos, pentru trei dintre cele mai cumparate categorii de produse, ce standarde pot participa la atingerea calitatii “perfecte”. 1. Categoria jucarii Siguranta trebuie sa fie pe primul plan atunci cand cumparati cadouri de Craciun celor mici.Pe jucarii, daca

Citește »

Monitorizarea, masurarea, analiza si evaluarea datelor conform standardului ISO 9001 – o provocare pentru orice manager

Orice manager responsabil isi doreste sa conduca bazandu-se pe date concrete si relevante, pe care sa le poata analiza, interpreta si transforma in decizii eficace. Managerii, fie ca sunt de departamente sau generali, pot fi progresisti sau conservatori si pot avea diferite niveluri de predispozitie la riscuri. Sunt sigur ca toti managerii ar prefera sa aiba mai multe date

Citește »

IFS Food vs 6 din perspectiva retailerilor

IFS Food vs 6 este un standard de auditare a Sistemului de Management al Calitatii si Sigurantei Alimentelor. Indeplinirea cerintelor acestui standard este solicitata de majoritatea retailerilor (marile lanturi comerciale internationale) producatorilor de produse alimentare care fabrica aceste produse sub brandul (marca) retailerilor. Ce reprezinta de fapt cerintele IFS Food? De ce exista aceasta conditie pentru marcile private? 1.

Citește »

ISO 9001:2015 – Contextul organizațional în 3 pasi și o notă de final

Contextul organizational are un rol crucial in dezvoltarea businessului, pozitionarea acestuia pe piata, identificarea profilului corect de client s.a.m.d. Sunt trei aspecte pe care trebuie sa le abordam atunci cand identificam contextul organizational: 1. Contextul in care organizatia isi desfasoara activitatea Atunci cand se demareaza identificarea contextului in care organizatia isi desfasoara activitatea, trebuie avuti in vedere:–  Contextul intern al organizatiei care,

Citește »

CONFERINȚA IFS 2025

Vrei să vinzi la EXPORT?
Află cum îți poți DUBLA șansele.
PARTICIPĂ la conferința IFS 2025 în România