News

webinar IFS Risk Management Services - noutate absolută - 10 februarie 2021

Un webinar cu privire la noile servicii de managementul riscului oferite gratuit de IFS. În premieră în România în10 februarie 2021.

Read more

Agenda cursurilor INAQ Consulting - IFS Training Center pentru semestrul I 2021

În continuare, toate cursurile în regim open se desfășoară online, LIVE (interactiv), între orele 9 - 16 (4 secțiuni de 90 minute), maximum 10 participanți.

Read more

INAQ Consulting - IFS Training Center te invită la un tandem client - furnizor.

Ca urmare a publicării standardului IFS versiunea 7 împreună cu calendarul de implementare al acestuia, IFS a dezvoltat noi cursuri de instruire specifică siguranței alimentare, furnizate la nivel local în limba română de INAQ Consulting - IFS Training Center. INAQ Consulting lansează conceptul de tandem client - furnizor.

Read more

IFS Food v7 a fost publicat

Noua versiune a acestui standard oferă mai multă claritate cu privire la ceea ce așteptăm de la auditori atunci când se efectuează o evaluare IFS. Cerințele au acum o natură mai prescriptivă, iar noua structură facilitează lucrul cu standardul. Am pus mai mult accent pe evaluarea la fața locului și mai puțin pe documentație. Lista de verificare a evaluării a fost aliniată la cerințele de evaluare comparativă GFSI versiunea 2020.1, FSMA și reglementările UE.

Read more

INAQ Consulting - IFS Training Center Romania reia cursurile de instruire din 15 octombrie 2020

Pentru prima dată în România, INAQ Consulting organizează 3 (trei) cursuri în baza noului standard IFS Food versiunea 7, ce va fi publicat peste numai câteva zile. Deocamdată organizăm doar cursuri online și in-house.

Read more

INAQ Consulting - IFS Training Center Romania reia cursurile de instruire din 15 iulie 2020

Așa cum cunoașteți am suspendat cursurile datorită crizei COVID-19. IFS Training Center România a decis reluarea cursurilor de instruire pe tematica Siguranța alimentului, IFS și respectiv subiecte conexe, corelate și adaptate contextului actual, specific industriei alimentare și industriilor suport.

Read more

Verificare de supraveghere IFS la distanță - disponibilă acum

IFS a lansat ghidul pentru noua supraveghere la distanță

Read more

CORONAVIRUS | EFSA nu a evidențiat nicio dovadă a transmiterii COVID-19 prin alimente

În prezent, nu există „dovezi că alimentele sunt o sursă sau o cale de transmitere probabilă” a noului coronavirus, COVID-19, a concluzionat EFSA (Agenția Europeană pentru Siguranța Alimentelor).

Read more

Programul cursurilor IFS Training Center pentru semestrul I 2020

Cursuri organizate de INAQ Consulting – IFS Training Center în România Orice modificare a agendei va fi actualizată automat.

Read more

Standardul IFS Food recunoscut de Directoratul General Francez al Alimentelor

Este oficial. După recunoașterea de către Autoritatea Alimentară Olandeză, NVWA, standardul IFS Food este acum recunoscut și de Directoratul General Francez al Alimentelor, DGAL.

Read more

Publicarea standardului IFS Food v.7 amânată

Instituirea procedurii europene uniforme (EA 1/22) determină amânarea publicării standardului până după finalizarea cu succes a evaluării programului.

Read more

Ambalajele, o verigă importantă în lanțul de furnizare a siguranței alimentare

În timp ce procesatorii de alimente și retailer-ii înțeleg necesitatea practicării siguranței alimentare în operațiunile lor, sunt puțini cei care au cerut furnizorilor de ambalaje să exercite aceleași diligențe. Astăzi, cu din ce în ce mai mult accent pe siguranța produsului, transparență și trasabilitate pe întregul lanț de aprovizionare, companiile recunosc necesitatea de a include ambalajele. Materialele de ambalare sunt un ”ingredient” esențial pentru procesatorii de alimente și, pentru că ambalajele primare vin în contact direct, trebuie să fie lipsite de contaminanți. Este esențial ca materialele, adezivii, cernelurile și alte componente ale ambalajelor să fie sigure pentru contactul cu alimentele. În plus, materialul trebuie produs, manipulat și depozitat cu gândul la siguranța alimentară. Furnizorii de materiale secundare trebuie, de asemenea, să exerseze practici sigure pentru a asigura etichetarea corectă și că materialele nu conțin contaminanți.

Read more