Implementarea proceselor de Lean Manufacturing cu Santinela

Santinela, o platformă construită pentru a fi un mediu unic de management standardizat pentru fabrici. Pentru ce a fost construită o astfel de soluție? Ei bine, știm cu toții, companii de toate tipurile sunt auditate si nu de puține ori acestea se lovesc de probleme care se întâmplă peste tot, nu numai în fabrici. Santinela vine în ajutorul acestor firme, având rolul de a preveni toate aceste situații sau probleme ce pot apărea în procesul de producție. Mai mult, platforma vă poate ajuta să aveți transabilitatea tuturor activităților pe care le desfășurați. Cum face acest lucru? Cu ajutorul Lean Manufacturing, TPM și digitalizarea proceselor prin tehnologie de ultimă generație.

Lean Manufacturing, TPM si IT

Santinela este o echipă cu multă experiență internațională în Lean Manufacturing, TPM (Total Productive Maintenance) și IT, în special Industry 4.0.

Haideți să începem prin a clarifica puțin acești termeni.

  • Lean manufacturing este o metodologie care se concentrează pe minimizarea/eliminarea celor opt tipuri de pierderi în procesele de producție, maximizând totodată productivitatea. Cele 8 tipuri de pierderi identificate în metodologiile de Lean Manufacturing sunt văzute ca elemente care nu adaugă valoare pentru clienți și pentru care aceștia nu sunt dispuși să plătească.
  • TPM (Total Productive Maintenance) este o metodologie care optimizează fiabilitatea și productivitatea ehipamentelor de producție, cât și implicarea proactivă a angajaților în vederea optimizării proceselor industriale.

 

Cu alte cuvinte, Santinela pune la dispoziția unităților de producție cele mai avansate instrumente IT Industry 4.0, personalizate fiecărei nevoi în parte, la un cost minim și cu un ROI excelent bineînteles.

Performanța Santinela

Procesele fiabile Lean Manufacturing și TPM sunt baza implementării sistemelor Industry 4.0. În construcția și implementarea acestora, este nevoie de date fiabile (reale și în timp real), de implicarea managementului și a oamenilor din procesele de producție , precum și de comunicare și standardizare. 

Pentru a atinge nivelul de World Class Operations, aveți nevoie de o organizație corectă, deschisă la schimbare, pentru a implementa metodele de standardizare procese, îmbunătățire continuă, folosind soluții pragmatice de implementare și accelerare prin soluții IT.

Santinela și INAQ Consulting

Împreună ne dorim să realizăm un parteneriat în care să vă putem oferi suport, nu doar pentru auditare, ci și pentru a vă ajuta să rezolvați în mod fiabil ceea ce nu funcționează. Acest lucru poate fi cuantificat astfel:

  • 10% îmbunătățire a eficienței operaționale (OEE – Operational Equipment Effectiveness) în primul an dupa implementare
  • 5-10% reducere a pierderilor materiale
  • 100% vizibilitate a activităților standardizate și de întreținere din fabrici
  • 5-10% creștere a productivității muncii
  • 100% acces de la distanță, suport și raportare pentru toate activitățile
 
Alte beneficii sunt:
  • optimizare a managementului mentenanței
  • optimizare a fluxurilor de lucru
  • creșterea motivării echipei
Cum funcționează Santinela?

Cu ajutorul platformei Santinela, știm prin intermediul interfețelor dacă mașina este în producție sau dacă se oprește. Operatorul liniei poate monitoriza mai multe mașini deodată și poate vedea direct pe tabletă cum funcționează acestea. În momentul în care observă că una dintre mașini s-a oprit, operatorul poate rezolva chiar el problema și pune mașina din nou în producție, ori cere ajutor pentru rezolvarea problemei. De aceea spunem ca este un mediu integrat de lucru – oamenii lucrează între ei și nu mai este nevoie o singură persoană pentru a rezolva provocările. Problema devine vizibilă pentru toți și poate fi rezolvată într-un timp mult mai scurt fiindcă problema a fost detectată rapid de platformă. 

Așadar, planifica, programează și monitorizează sistemele de producție cu Santinela, o platformă creată atât pentru a ajuta oamenii în a implementa procesele de Lean Manufacturing, TPM și IT, dar și de a le accelera, în vederea creșterii productivității.

Care este povestea ta? Vrem să aflăm mai multe despre afacerea ta pentru ca împreună cu Santinela să te ajutăm să răspunzi provocărilor operaționale și să creștem productivitatea fabricii tale. Ești gata să treci la nivelul următor de dezvoltare? Vorbește cu un specialist INAQ Consulting.

 

Distribuie

Facebook
LinkedIn

Ești gata să treci la
următorul stadiu de dezvoltare?

CONFERINȚA IFS 2024

Vrei să vinzi la EXPORT?
Află cum îți poți DUBLA șansele.
PARTICIPĂ la conferința IFS 2024 în România