Ziua Verde a Cartofului, ediția a 41-a, Tușnad, 2018

Am fost acolo … 
Evenimentul a fost găzduit de Băile Tușnad … cel mai mic oraș din România având 1412    locuitori și 20 urși după cum a declarat dl. Primar, Albert Tibor în deschiderea evenimentului.

    Ce am văzut … Fermieri adevărați, preocupați de problemele generate de vremea capricioasă, îngrijorați pentru calitatea și volumul recoltelor de anul acesta. O Federație, FNCR, puternică, omogenă, conștientă de provocările domeniului și de faptul că soluțiile sunt la îndemâna membrilor, reprezentată de Romulus Oprea, un președinte energic. Obiectiv principal: reechilibrarea balanței importuri / exporturi de cartofi. Un institut reprezentativ, INCDCSZ Brașov, co-organizator al evenimentului împreună cu companiile agricole BURGABOTEKFITOSIC FARMAGROMEC SANCRAIENI care au prezentat loturi cu fertilizanți, pesticide,  câmpuri demonstrative cu soiuri și expoziția de mașini agricole. O suită de parteneri reprezentând producători, furnizori, distribuitori de produse, mașini și echipamente, soluții tehnologice pentru susținerea și dezvoltarea culturii cartofului. Un procesator de cartofi, INTERSNACK, care construiește un real parteneriat cu fermierii oferindu-le suport și alternativa unor contracte multianuale, balansând astfel piața cartofului pentru consum și a celui destinat procesării.

   

Ziua Verde a Cartofului, ediția a 41-a


    Cine a mai participat …
La sfârșit dar nu în cele din urmă, partenerul de promovare al evenimentului, 
TMT PR the Agribusiness & Food Communicators și compania de consultanță INAQ Consulting, implicată în implementarea bunelor practici agricole pentru obținerea de către fermieri a certificării GLOBALG.A.P., certificare care poate facilita accesul acestora pe piața românească de retail și la export.

    Invitatul surpriză …
Unul dintre cei 20 urși menționați în recensământul dlui Primar.

Distribuie

Facebook
LinkedIn

Ești gata să treci la
următorul stadiu de dezvoltare?

VREI SĂ EXPORȚI DAR NU ȘTII DE UNDE SĂ ÎNCEPI?

Află cum să te pregătești eficient în doar 3 pași cu ghidul nostru! 

Click aici pentru a-l descărca GRATUIT!