IFS Food versiunea 7 – Consultare Publică

În calitate de partener și IFS Training Center în România transmitem în piața locală informarea cu privire la lansarea în consultare publică a IFS Food versiunea 7, respectiv participarea la sondaj.
Mesajul original al IFS poate fi accesat AICI!

IFS Food versiunea 7 – Consultare Publică

Dar mai întâi: ce este standardul IFS Food?

Standardul IFS Food este recunoscut la nivel internațional de Inițiativa Globală pentru Siguranța Alimentelor (GFSI). Este bazat pe aspectele generale ale unui sistem de management a siguranței alimentare. Cu toate acestea, accentul principal este acela de a genera încredere în produse și procese. Acest lucru înseamnă că siguranța, calitatea și respectarea cerințelor specifice ale clienților sunt asigurate printr-o evaluare la fața locului. Acest proces este prezentat în ISO / IEC 17065.

Standardul IFS Food este aplicabil pentru auditarea producătorilor de produse alimentare. Acesta poate fi utilizat doar de către companiile care prelucrează alimente sau ambalează produse alimentare.

IFS Food versiunea 7 este o nouă versiune a standardului care a implicat următoarele grupuri internaționale de lucru: Grupul Nucleului Extins, Grupurile Naționale de Lucru, Comitetul Tehnic Internațional, Grupul de Lucru al Echipei Tehnice IFS. Comercianții cu amănuntul, reprezentanții industriei, serviciile alimentare și organismele de certificare au făcut parte din aceste grupuri de lucru remarcabile care au combinat contribuțiile colectate din Europa, America de Nord și de Sud și Asia.

Cum a fost procesul de revizuire?


După aproape 2 ani de implementare a versiunii 6.1, au fost făcute experiențe și recomandări pentru revizuire, din piață. Cu ajutorul contribuțiilor primite de toate părțile interesate, în revizuirea actualului standard IFS Food au fost definite și luate în considerare următoarele obiective:
– accent pe procesul de certificare bazat pe acreditarea ISO / IEC 17065,
– restructurarea protocolului de audit pentru a urma calea auditului și a-l face mai ușor de utilizat pentru industrie,
– examinarea listei de verificare pentru a avea mai puține cerințe legate de verificarea documentației și mai mult timp pentru evaluarea la fața locului,
– să aducă clarificări privind organismele de acreditare, certificare și cerințele pentru auditori, precum și alinierea la cerințele de referință ale GFSI
– restructurarea raportului de audit în conformitate cu feedback-urile sondajului detaliat, cu tabele standardizate, care sunt mai ușor de îndeplinit pentru auditori.
Următorul pas în procesul de revizuire este consultarea publică.

Draftul IFS Food version 7 poate fi descărcat de aici.

De ce o consultare publică?


IFS este întotdeauna interesat să obțină diferite puncte de vedere de-a lungul întregului lanț de aprovizionare și să ia în considerare orice posibil feedback pentru Standardele IFS. O consultare publică este un pas important în procesul de dezvoltare, pentru a asigura cea mai mare transparență și obiectivitate. Cu feedback-ul și cu viziunea dvs. obiectivă, vom putea oferi cea mai bună versiune a standardului nostru IFS Food.

Dacă sunteți interesat să participați, în perioada de consultare, vă rugăm să găsiți formularul de feedback aici: https://www.surveymonkey.de/r/Q638CM2

Vă rugăm să luați în considerare că data finală pentru a oferi feedback este 11 noiembrie CEST, la miezul nopții.

Apreciem comentariile dumneavoastră!
Vă mulțumim foarte mult,
Echipa dvs. IFS

Distribuie

Facebook
LinkedIn

Ești gata să treci la
următorul stadiu de dezvoltare?

CONFERINȚA IFS 2024

Vrei să vinzi la EXPORT?
Află cum îți poți DUBLA șansele.
PARTICIPĂ la conferința IFS 2024 în România