Frauda Alimentară – ce este, cum poate fi evitată?

Știi care sunt produsele cele mai susceptibile la frauda alimentară?

Probabil te gândești la uleiul de măsline sau ingredientele pentru pizza. Dar nu, nu este așa. Ești curios? … citește mai departe și vei afla care este răspunsul corect și cum poți folosi PIA (Evaluarea IFS a Integrității Produsului) pentru a evalua managementul riscurilor integrității produsului într-o fabrică de produse alimentare.

Răspunsul corect: vinurile, ierburile și mirodeniile.

Frauda alimentară este actul de a schimba intenționat, de a reprezenta greșit, de a eticheta greșit, de a manipula greșit sau de a înlocui un produs alimentar în orice punct / moment de-a lungul lanțului de aprovizionare, de la fermă la furculiță. Frauda poate apărea în materiile prime, în ingrediente, în produsul final sau chiar în ambalajul produsului.

În cazul vinurilor, tipurile comune de fraudă sunt țara de origine, regiunea, anul, varietatea și, de asemenea, alte aspecte. În categoria ierburi și mirodenii, înlocuirea este probabil cea mai frecventă formă de fraudă. În special în cazul produselor de bază, deoarece este greu de observat că a fost adăugat ceva la produsul pur. 

Dacă vrei să eviți astfel de situații și să menții încrederea clienților tăi, citește cum poți utiliza o Evaluare IFS a Integrității Produselor (PIA) pentru a evalua managementul riscurilor de integritate a produsului într-o companie producătoare de alimente.

Distribuie

Facebook
LinkedIn

Ești gata să treci la
următorul stadiu de dezvoltare?

CONFERINȚA IFS 2024

Vrei să vinzi la EXPORT?
Află cum îți poți DUBLA șansele.
PARTICIPĂ la conferința IFS 2024 în România