Conferința GLOBALG.A.P. România, Ediția a 3-a

Conferința GLOBALG.A.P. România, Ediția a 3-a

GLOBALG.A.P este un standard recunoscut la nivel internațional, axat pe sprijinirea fermierilor de toate tipurile prin integrarea acestora în lanțurile de distribuție, promovând îmbunătățirea performanțelor companiilor, reducerea risipei de resurse vitale și eficientizarea producției agricole.

Standardul GLOBALG.A.P. 

Membrii adoptă cele mai sigure și durabile practici pentru a face din această lume un loc mai bun în care să ne creștem familiile. Scopul urmărit este acela ca producţia agricolă să fie în avantajul fermierilor, comercianţilor şi consumatorilor de pretutindeni. Standardul solicită o abordare generală în producția agricolă. Acest fapt conduce la dezvoltarea celor mai bune practici pentru generațiile viitoare.

GLOBALG.A.P. stabilește standarde pentru certificarea produselor agricole de pe întregul glob. Din ce în ce mai mulți producători, furnizori și cumpărători apelează la această certificare. Însă GLOBALG.A.P. este mai mult decât un certificat. Este o viziune a producţiei globale agricole. Această viziune este realizată în condiţii de siguranţă şi durabilitate prin intermediul instrumentelor, programelor şi partenerilor aleşi. 

Standardul solicită, printre altele, o mai mare eficiență în producție. Aceasta îmbunătățește performanțele de afaceri și reduce risipa de resurse vitale. Numărul producătorilor agricoli care au optat pentru autentificarea muncii pe care o depun s-a dublat în ultimii 2 ani și tot mai mulți aplică pentru certificare.

Pilonii strategici se bazează pe parteneriate, integritate, benchmarking, stakeholder, eficiență și eficacitate. Cu ajutorul standardului GLOBALG.A.P. se oferă posibilitatea îmbunătățirii managementului fermei, reducând expunerea la riscuri. Obținerea accesului în piețele locale și globale, dar și pe rafturile rețelelor de retail poate fi consolidată prin obținerea unui certificat GLOBALG.A.P. din partea unui organism de certificare acreditat. Acestea îndeplinesc cele mai înalte cerințe de integritate.

Certificarea GLOBALG.A.P. acoperă:
  • Siguranţa alimentelor şi trasabilitatea;
  • Mediul (inclusiv biodiversitatea);
  • Sănătatea, securitatea şi bunăstarea muncitorilor;
  • Bunăstarea animalelor;
  • Include Managementul Integrat al Culturilor (ICM), Controlul Integrat al Organismelor Dăunatoare (IPC), Sistemul de Management al Calităţii (SMC) şi Analiza Riscurilor şi Punctelor Critice de Control (HACCP).
De ce să participi la conferința GLOBALG.A.P.?

Conferinţa GLOBALG.A.P. este un eveniment inedit pentru piaţa românească. 

Pe de o parte, își propune să crească vizibilitatea standardelor GLOBALG.A.P, a beneficiilor de care se bucură cei care adera la standarde, dar și cerințele pentru a putea adera la acestea. Pe de altă parte, sunt dezbătute provocări ale fermierilor, în contextul realității pieței locale. Și nu în ultimul rând, sunt puși la o masă rotundă fermierii precum și parteneri ai celor implicați în producția agricolă, îndeosebi retaileri, pentru a explora căi de optimizare a lanțurilor de distribuție și accesul produselor românești pe rafturile magazinelor.

Dacă eşti fermier poţi afla cum să faci parte din „lanţul alimentar scurt”:

  • Produsele de la ferma ta pot fi listate de marile lanţuri de magazine de retaileri, de exportatori sau de rețelele de distribuție, îndeplinind un set de condiţii obligatorii;
  • Afli care sunt cerinţele comercianţilor pentru producătorii locali, care sunt cerinţele de vânzare cu amănuntul si despre elementele de siguranţă a alimentelor;
  • Poţi afla mai multe despre aceste certificari, costuri, metode de implementare;
  • Se vor discuta dezavantajele şi riscurile pe care şi le vor asuma producătorii care nu deţin certificarea GLOBALG.A.P.;
  • Vei afla povești de succes despre cum a ajutat certificarea GLOBALG.A.P. ca fermierii polonezi să devină unii dintre cei mai mari exportatori de fructe şi legume din Europa;

În cadrul conferinței vor fi prezentate standardele GLOBALG.A.P. (care este un corespondent al HACCP din industria alimentară) şi noile sale produse şi sisteme de certificare. Scopul este de a spori transparenţa şi implicarea părţilor interesate, fermieri şi retaileri, pentru obţinerea şi comercializarea produselor sigure pentru consum. 

Dacă ești client/furnizor al industriei agricole, te poți implica în sprijinirea fermierilor prin: 

  • însușirea nevoilor pe care producătorii agricoli le au cu privire la vânzarea și securitatea produselor;
  • asumarea implicării părților interesate în obținerea și comercializarea produselor destinate consumului;
  • identificarea condițiilor obligatorii necesare procesului de cumpărare/furnizare;
  • expunerea transparenței în relația fermieri-retaileri.

Pentru mai multe detalii vă rugăm să accesați pagina dedicată evenimentului.

Distribuie

Facebook
LinkedIn

Ești gata să treci la
următorul stadiu de dezvoltare?

VREI SĂ EXPORȚI DAR NU ȘTII DE UNDE SĂ ÎNCEPI?

Află cum să te pregătești eficient în doar 3 pași cu ghidul nostru! 

Click aici pentru a-l descărca GRATUIT!