Ambalajele, o verigă importantă pentru siguranța alimentelor

traducere a articolului scris de Cheryl SULLIVAN, echipa editorială IFS

Dezvoltat de industrie pentru industrie
Din fericire, standardul IFS PACSecure oferă furnizorilor de ambalaje o cale de atingere a excelenței în domeniile siguranței produsului, trasabilității și managementului calității. De asemenea, standardul specifică faptul că ambalajele trebuie să îndeplinească specificașiile clienților și cerințele legale. 
Standardul IFS PACSecure a fost dezvoltat special de către industrie pentru industrie pentru a identifica pericolele asociate proceselor de fabricație a ambalajelor. Acest fapt îl face unic prin aceea că, în timp ce se referă la cerințele de sigurnață pentru produsele alimentare. standardul a fost c reat special pentru ambalare și nu ca un adendum la un standard alimentar existent.
Companiile de ambalare certificate conform IFS PACSecure raportează că îndeplinirea cerințelor le-a crescut diligența și eficiența operațională. În plus, îmbunătățirea continuă a devenit parte a culturii organizațiilor lor.
 
Abordare bazată pe riscuri
IFS recunoaște faptul că, companiile de ambalare necesită o metodă ne-prescriptivă de determinare a riscurilor în cadrul operațiunilor lor. Abordarea bazată pe riscuri este ideală pentru că în fabricarea ambalajelor sunt implicate procese numeroase și diferite. Această abordare permite flexibilitatea determinării nivelului de risc, precum și metoda de reducere a sau eliminare a acestuia. Standardul acoperă 6 domenii principale ale activității.
  • Responsabilitatea managementului superior
  • Sistemul de Management al Calității
  • Managementu resurselor
  • Procesul de planificare și producție
  • Măsurători și analize
  • Apărare și securitate
Toate aceste domenii sunt esențiale și evaluate pentru a se asigura că ambalajele sunt produse în conformitate cu cerințele legale și sunt sigure pentru produsele alimentare.


Recunoscut de GFSI

IFS PACsecure este recunoscut în cadrul Inițiativei Globale penrtu Siguranța Alimentelor (GFSI), ceea ce înseamnă că indeplinește cerințele riguroase ale siguranței alimentare pentru producătorii și comercianții cu amănuntul din întreaga lume.


Auditorii Industriei

Auditorii IFS sunt evaluați și instruiți pentru a se asigura că dețin educația și experiența necesare în sfera domeniului pe care îl auditează. Această cerință IFS asigură faptul că auditorii sunt familiarizați cu procesele de ambalare și înțeleg nivelul riscurilor întâmpinate. Cunoștințele și experiența lor extinsă împărtășită în timpul auditurilor este un beneficiu suplimentar pentru companiile de certificare.


Obține certificarea

IFS PACsecure este un standard ideal ca alegere pentru industria ambalajelor. Alăturați-vă numărului tot mai mare de furnizori de ambalaje care lucrează pentru obținerea certificării IFS PACSecure și duceți-vă compania la nivelul următor. Pentru mai multe informații despre standardul IFS PACSecure vizitați ifs-packaging.com.

articolul original poate fi citit AICI

Distribuie

Facebook
LinkedIn

Ești gata să treci la
următorul stadiu de dezvoltare?

CONFERINȚA IFS 2024

Vrei să vinzi la EXPORT?
Află cum îți poți DUBLA șansele.
PARTICIPĂ la conferința IFS 2024 în România