Organizațiile europene ale producătorilor de fructe și legume vor beneficia de reguli mai simple, de o sarcină administrativă redusă și de sprijin financiar în perioadele de criză

Situl www.ccina.ro ne informează că…” În urma unei analize care a durat doi ani, realizată în cadrul inițiativei în curs de desfășurare  „O mai bună legiferare” a Comisiei Juncker,  regulamentul delegat  actualizat și simplificat referitor la sectorul european al fructelor și legumelor va consolida rolul organizațiilor de producători (OP), sporind atractivitatea acestora pentru producătorii nemembri și îmbunătățind, în același timp, funcționarea sistemului existent de gestionare a pieței.

Comisarul european pentru agricultură, Phil Hogan, a declarant  „În contextul agriculturii și al producției de alimente din Europa, sectorul fructelor și legumelor este de o importanță vitală. Comisia Europeană a sprijinit acest sector și va continua să îi fie alături. Este, de asemenea, esențial ca milioanele de fermieri care produc unele dintre alimentele de cea mai bună calitate din lume să fie răsplătiți în mod adecvat pentru eforturile lor, iar consumatorii sa aibă acces în continuare la aceste produse.”
Pentru mai multe detalii, click aici

Distribuie

Facebook
LinkedIn

Ești gata să treci la
următorul stadiu de dezvoltare?

CONFERINȚA IFS 2024

Vrei să vinzi la EXPORT?
Află cum îți poți DUBLA șansele.
PARTICIPĂ la conferința IFS 2024 în România