Ziua Mondiala a Alimentatiei (World Food Day – WFD)

Ziua Mondială a Alimentatiei (WFD) a fost înființată de statele membre ale FAO la cea de-a 20-a Conferință Generală a Organizației din noiembrie 1979. Delegația Ungariei, condusă de fostul ministru al Agriculturii și Alimentației din Ungaria Dr. Pál Romány, a jucat un rol activ la cea de-a 20-a Conferință FAO și a sugerat ideea de a sărbători DCA la nivel mondial. Acesta a fost observat de atunci, în fiecare an, în mai mult de 150 de țări, militând pentru conștientizarea problemelor care stau în spatele sărăciei și a foametei.

Tema WFD pentru anul 2014 a fost agricultura de familie: „Hrănirea lumii, grija pentru pământ“; în 2015 a fost „Protecția socială și agricultura: Ruperea ciclului sărăciei rurale”; în 2016, schimbările climatice: „Climatul se schimbă. Alimentele și agricultura trebuie să se schimbe deasemenea”, care este ecou al temei din 2008, și din 2002 și 1989 înainte de aceasta. …
În 2018 tema WFD este: „acțiunile noastre sunt viitorul nostru”. Mai multe detalii gasiți pe Wikipedia.

Actualmente, circa o treime din alimentele produse la nivel global pentru consumul uman in fiecare an (~1.3 miliarde tone) este irosită sau transformată în deșeuri.

În medie, deșeurile europene alimentare sunt de 173 kg / cap locuitor în fiecare an. Parlamentul dorește să reducă risipa de alimente în UE cu 50%. Citește mai multe pe website-ul de știri al Parlamentului European.

Parlamentul European lucrează pentru a păstra siguranța alimentelor tale și pentru a reduce cele 100 milioane de tone de deșeuri alimentare anuale în Europa. … vezi aici.

(Surse: Wikipedia, European Parliament News, European Parliament LinkedIn profile)

Distribuie

Facebook
LinkedIn

Ești gata să treci la
următorul stadiu de dezvoltare?

CONFERINȚA IFS 2024

Vrei să vinzi la EXPORT?
Află cum îți poți DUBLA șansele.
PARTICIPĂ la conferința IFS 2024 în România