News

Ce inseamna sa fim „SMART” cand stabilim obiective

In articolul anterior am abordat subiectul monitorizarii, masurarii si interpretarii diverselor date, necesare managerilor atunci cand doresc sa ia decizii pentru imbunatatirea performantelor. Am aratat ca e foarte important ce, cum si cand masuram, dar evident ca este cel putin la fel de important si la ce ne raportam atunci cand analizam rezultatele obtinute.

Read more

Cursuri noi, organizate de INAQ Consulting!

In primele luni ale lui 2016, INAQ Consulting pregateste cursuri noi Astfel, agenda cursurilor este urmatoarea: 24 - 25 Martie – Bune practici de audit din perspectiva IFS

Read more

La un “sfarsit de drum”: ce a lasat in urma editia 2004 a standardului ISO 14001? (II)

Enumeram in articolul trecut cateva aspecte pozitive care ar rezulta din aplicarea editiei 2004 a standardului ISO 14001. Poate ar fi de interes sa trec in revista si cateva aspecte mai putin incurajatoare rezultate din implementarea sistemelor de management de mediu (SMM) conform referentialului amintit.

Read more

Cumparaturile de Craciun si standardizarea

Perioada cumparaturilor de Craciun este foarte aproape si fiecare dintre noi va lua cu asalt magazinele in cautarea produselor de o calitate perfecta. Haideti sa vedem mai jos, pentru trei dintre cele mai cumparate categorii de produse, ce standarde pot participa la atingerea calitatii “perfecte”.

Read more

Monitorizarea, masurarea, analiza si evaluarea datelor – o provocare pentru orice manager

Orice manager responsabil isi doreste sa conduca bazandu-se pe date concrete si relevante, pe care sa le poata analiza, interpreta si transforma in decizii eficace. Fie ca vorbim de manageri de departamente sau de manageri generali, progresisti sau conservatori, predispusi mai mult sau mai putin la riscuri – sunt sigur ca toti si-ar dori sa dispuna de cat mai multe date, inaintea luarii oricarei decizii.

Read more

IFS Food vs 6 din perspectiva retailerilor

IFS Food vs 6 este un standard de auditare a Sistemului de Management al Calitatii si Sigurantei Alimentelor. Indeplinirea cerintelor acestui standard este solicitata de majoritatea retailerilor (marile lanturi comerciale internationale ) producatorilor de produse alimentare care fabrica aceste produse sub brandul (marca) retailerilor.

Read more

La un “sfarsit de drum”: ce a lasat in urma editia 2004 a standardului ISO 14001? (I)

Odata cu aparitia noii editii (2015) a standardului ISO 14001, este momentul sa tragem concluzii cu privire la aplicarea vechii versiuni, din 2004 si la activitatea firmelor, a consultantilor sau auditorilor din domeniul managementului de mediu. De asemenea, este important sa evaluam in ce masura a incurajat, facilitat sau consolidat acest standard masurile de protectia mediului pe amplasamentele incluse in sistemele de management de mediu (SMM).

Read more

ISO 9001:2015 - Contextul organizațional în 3 pasi și o notă de final

Contextul organizational are un rol crucial in dezvoltarea businessului, pozitionarea acestuia pe piata, identificarea profilului corect de client s.a.m.d.

Read more

ISO 9001:2015, in cateva cuvinte simple

Mult asteptata editie revizuita a ISO 9001 a fost publicata recent (la 23 septembrie, versiunea engleza, respectiv la 30 septembrie, versiunea romana), astfel ca multi dintre cei interesati se intreaba care sunt urmatorii pasi si cum se vor conforma noilor cerinte.

Read more

Urmatoarele cursuri organizate de INAQ Consulting

INAQ Consulting deruleaza in perioada octombrie-noiembrie cursurile: "Schimbari majore ale standardelor ISO 9001 si ISO 14001, editia 2015"

Read more

Website-ul INAQ Consulting intr-un format usor accesibil, prietenos si optimizat pentru mobil

Incepand cu data de 1 octombrie, te invitam sa vizitezi noul website INAQ Consulting, unde poti afla informatii complete despre serviciile pe care compania noastra ti le pune la dispozitie cat si sa citesti articole si stiri din domeniu.

Read more